Imbir na dobre trawienie, stawy i ból
Data dodania: 02-12-2021
Wyświetleń: 959
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii BLOG
Imbir, ginger to roślina przyprawowa i lecznicza. Rośnie w tropikalnej części Azji i Oceanii, w Afryce i Ameryce Środkowej.
Imbir od tysięcy lat jest nie tylko stałym elementem kuchni dalekowschodniej, ale przede wszystkim rośliną medyczną i tradycyjnym składnikiem wielu kuracji.
Tradycyjnie imbir wspomaga trawienie, łagodzi ból i pomaga wyleczyć się z przeziębienia, bólu gardła, infekcji.
Imbir ma działanie:
Polecamy świeży imbir do dodawania do herbat, koktajli czy też jako główny składnik syropu imbirowego.
W naszym sklepie znajdziesz imbir świeży, sproszkowany, kandyzowany, cukierki imbirowe oraz przetwory z imbirem.
Imbir od tysięcy lat jest nie tylko stałym elementem kuchni dalekowschodniej, ale przede wszystkim rośliną medyczną i tradycyjnym składnikiem wielu kuracji.
Tradycyjnie imbir wspomaga trawienie, łagodzi ból i pomaga wyleczyć się z przeziębienia, bólu gardła, infekcji.
Imbir ma działanie:
- przeciwzapalne
- antyoksydacyjne
- przeciwbólowe ( ból głowy)
- łagodzi ból i stany zapalne w chorobie zwyrodnieniowej stawów
- łagodzi bóle menstruacyjne
- redukuje ból mięśni po wysiłku fizycznym
- działa kojąco na przewód pokarmowy (łagodzi stany zapalne)
- wspomaga trawienie
- łagodzi mdłości ( w tym mdłości poranne)
- wspomaga leczenie wrzodów
- może regulować poziom cukru
- przy infekcji dróg oddechowych
- rozgrzewające
Polecamy świeży imbir do dodawania do herbat, koktajli czy też jako główny składnik syropu imbirowego.
W naszym sklepie znajdziesz imbir świeży, sproszkowany, kandyzowany, cukierki imbirowe oraz przetwory z imbirem.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii BLOG