Produkty z mleka koziego bio
Mleko i przetwory z mleka koziego są bogate w:
białko,
wapń,
witaminy (D, E, B1, B2, PP , kwas foliowy),
sole mineralne (fosfor, potas i żelazo).
Jogurty kozie mają dobroczynny wpływ na przewód pokarmowy. Wynika to z obecności bakterii probiotycznych. Naturalne jogurty kozie probiotyczne zapobiegają biegunkom jak i zaparciom ale również wpływają na odporność organizmu.
Jogurty kozie naturalne zalecane są w kuracji antybiotykowej, są również ratunkiem dla alergików i diabetyków.
Bardzo szczególną cechą mleka koziego oraz jego przetworów jest to, że w ich składzie w ogóle nie występują metale ciężkie.
Kozy są jedynymi przeżuwaczami, które skutecznie filtrują oraz izolują wszystkie zanieczyszczenia tego typu, pozbywając się ich z organizmu.
Mleko kozie może pomóc w walce z chorobami takimi jak:
anemia,
schorzenia wątroby,
astma ,
ostry katar żołądka i jelit,
obniża poziom złego cholesterolu,
zapobiega chorobom serca i układu krążenia.
W naszym sklepie oferujemy szeroką gamę produktów kozich - od mleka koziego przez różne gatunki serów oraz jogurty kozie.