Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 3 dni
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE TABIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, HUGONA KOŁŁĄTAJA 44, 05-402 OTWOCK
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto: 250
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
SKŁADNIKI
Mąka orkiszowa razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna orkiszu - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 668 kJ / 158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.