Makaron to jeden ze składników, który chętnie używamy w kuchni. Makaron wykorzystujemy do zup, sosów czy też do sałatek.
Na rynku obecnych jest wiele rodzajów makaronów i każdy z nich ma inne zastosowanie.
W naszej ofercie posiadamy wyselekcjonowane makarony z mąk z upraw ekologicznych.
Każdy znajdzie coś dla siebie:
makaron bezglutenowy ( kukurydziany, ryżowy, z soczewicy, jaglany, gryczany)
makaron z pszenicy
makaron z pszenicy durum
makaron z pradawnych odmian (płaskurki, samopszy czy orkiszu)
makaron do diety keto ( konjac)
Ostatnio bardzo popularny jest makaron konjac znany również jako makaron shirataki.
Makaron shirataki wytwarzany jest na bazie rośliny konjac.
Makaron konjac nie zawiera glutenu, cukru i tłuszczu oraz dostarcza minimalną ilość kalorii. Doskonale sprawdza się jako składnik diety cukrzycowej, bezglutenowej, a także odchudzającej.
Makaron konjac jest bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Polecany do diety keto.