Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 3 dni
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: BIOVANA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, AL. GRUNWALDZKA 472C, 80-309 GDAŃSK
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto: 200
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
Kraj pochodzenia składników: -
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20%), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)), kurkuma*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA
W misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody̨, 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła). Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą. Odczekaj 5 minut, aż ciasto zgęstnieje. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika). Wylej na patelnię cienką warstwę ciasta. Naleśniki smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden na drugim. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto - jeśli zbyt zgęstnieje dodaj trochę wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1101 kJ/ 262 kcal
Tłuszcz: 9,8 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g;
Węglowodany: 33,0 g;
w tym cukry: 2,6 g;
Błonnik: 0,9 g;
Białko: 10,0 g;
Sól: 0,62 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.