Dostępność: Na zamówienie
Czas wysyłki: Tylko odbiór własny
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: SALUMIFICIO PEDRAZZOLI SPA, VIA SAN GIOVANNI 16/A, 46020 SAN GIOVANNI DEL DOSSO MN
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto: 70
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
SKŁADNIKI
szynka wieprzowa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością, tradycyjnymi metodami.
Surowa, lekko solona szynka wieprzowa, swój wyjątkowy, wyrafinowany smak zawdzięcza dojrzewaniu na powietrzu parmeńskim przez około 12 miesięcy. Cechą charakterystyczną tego produktu jest subtelny, delikatny smak określany jako „słodki”.
Można ją jeść samą lub w towarzystwie melona, winogron, fig lub powideł śliwkowych. Można z niej robić wykwintne przekąski na pszennym pieczywie lub stosować jako dodatek do makaronów, pizzy czy dań z grzybami i rybami. Pakowano w atmosferze ochronnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1113 kJ/ 267 kcal
Tłuszcz: 18,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g
Węglowodany: 0,3 g
w tym cukry: 0 g;
Białko: 25,9 g;
Sól: 4,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze maksymalnej 7 stopni C.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.