Zakwas buraczany
Data dodania: 10-11-2021
Wyświetleń: 1226
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii BLOG
Zakwas z buraków
Zakwas z buraków ma wiele właściwości odżywczych. Jest źródłem witamin i składników mineralnych, w tym łatwo przyswajalnego żelaza, a także betaniny (antyutleniacz), związków antocyjanowych, kwasu mlekowego i probiotyków.
Zakwas z buraków ma głęboki, ciemnoczerwony kolor i jest nieprzezroczysty.
Niepasteryzowane, żywe napoje probiotyczne mają właściwości wspierających florę bakteryjną jelit. Są bogate w witaminy z grupy A, C, B, E, żelazo, potas, wapń, kobalt i biotynę.
Zakwas z buraków ma wiele właściwości odżywczych. Jest źródłem witamin i składników mineralnych, w tym łatwo przyswajalnego żelaza, a także betaniny (antyutleniacz), związków antocyjanowych, kwasu mlekowego i probiotyków.
Zakwas z buraków ma głęboki, ciemnoczerwony kolor i jest nieprzezroczysty.
Niepasteryzowane, żywe napoje probiotyczne mają właściwości wspierających florę bakteryjną jelit. Są bogate w witaminy z grupy A, C, B, E, żelazo, potas, wapń, kobalt i biotynę.
Polecane jako uzupełnienie diety dla:
- osób z niskim poziomem żelaza we krwi (anemia)
- kobiet w ciąży ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego
- osób po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii
- dzieci od 6 miesiąca życia (oswajanie z bakteriami probiotycznymi)
- osób dbających o zdrowe żywienie, właściwe Ph oraz oczyszczanie jelit
- przy postach zdrowotnych
- sportowców przy dużym wysiłku fizycznym
Właściwości zakwasu z buraków:
- poprawia parametry krwi np. przy niedokrwistości
- wspomaga odporność
- skraca czas trwania infekcji
- przyspiesza rekonwalescencję po chorobie
- poprawia wydolność organizmu
- dodaje energii i poprawia koncentrację
- wspiera pracę nerek i wątroby
- wspomaga trawienie i reguluje metabolizm
- reguluje poziom cholesterolu i przeciwdziała zwapnieniom naczyń krwionośnych
- pomaga regulować ciśnienie krwi.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii BLOG