SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowychOPISWystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.SPOSÓB PRZYGOTOWANIASkładniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZOWEGO bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZOWEJ, 300 g mąki ŻYTNIEJ, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody. Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza przez ok. 80 minut. Pozostawić do wystygnięcia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal Tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: <0,5 g Błonnik: 8,3 g Białko: 15 g Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.