wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Produkty EKO » Nabiał bio (tylko stacjonarnie) » Żywe kultury bakterii do jogurtu fit&slim bezglutenowe 1 g (2 fiolki) - vivo
0123456789
0
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU FIT&SLIM BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU FIT&SLIM BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Dostępność: Na zamówienie

Czas wysyłki: Tylko odbiór własny

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)

Producent - nazwa i adres: GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA

Masa netto: 1

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

Kraj pochodzenia składników: Francja

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Cena: 15,48 zł

Chcesz dowiedzieć się więcej o produkcie - zadzwoń!

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

SKŁADNIKI
Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium infantis.

OPIS
Starter do przygotowania domowego jogurtu zawiera żywą mikroflorę kultur bakterii, a jej wyróżniającym się składnikiem jest szczep Lactobacillus gasseri, który zyskał rozpoznawalność jako tzw. "probiotyk fitness". Jogurt uzyskany przy pomocy startera Fit&Slim to doskonała propozycja dla osób dbających oraz chcących zadbać o prawidłową sylwetkę. Dzięki właściwym proporcjom żywych kultur bakterii uzyskany jogurt stanowi doskonały posiłek bez dodanych cukrów (zawiera tylko naturalnie występujące cukry) oraz innych zbędnych dodatków np. mleka w proszku. Warto pamiętać, że dokładna wartość odżywcza jogurtu uzyskanego domowo zależy od mleka, którego użyjemy do jego przygotowania. Polecamy mleko o zawartości tłuszczu 2%
Fiolki po 0,5 g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. od +37 do +43°C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje. Przechowuj go do 5 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu
Wartość energetyczna - 242 kJ/ 58 kcal
Tłuszcz - 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4,0 g
Sól - 0,13 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni C

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu