wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Produkty EKO » Nabiał bio (tylko stacjonarnie) » Żywe kultury bakterii do jogurtu probio bezglutenowe 2 g (2 fiolki) - vivo
0123456789
0
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

Dostępność: Na zamówienie

Czas wysyłki: Tylko odbiór własny

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA

BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)

Masa netto: 2

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

Kraj pochodzenia składników: -

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Cena: 17,38 zł

Chcesz dowiedzieć się więcej o produkcie - zadzwoń!

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

 

SKŁADNIKI
Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.

 

 

OPIS
Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2% lub pełnotłustym.
Fiołki ok 1,0 g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l mleka pasteryzowanego (2% tłuszczu) zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu
Wartość energetyczna - 242 kJ / 58 kcal
Tłuszcz - 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4 g
Sól - 0,13 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni C

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu